Kefaloniaaaaaa - Reisverslag uit Athene, Griekenland van Anne Wendel - WaarBenJij.nu Kefaloniaaaaaa - Reisverslag uit Athene, Griekenland van Anne Wendel - WaarBenJij.nu

Kefaloniaaaaaa

Door: Anne

Blijf op de hoogte en volg Anne

22 Mei 2010 | Griekenland, Athene

22-05-2010 Sami – Kefalonia

We zitten op Kefalonia!
Lefkada was erg leuk, maar helaas nogal slecht weer. We hebben daar dan ook niet meer gezien dan Vasiliki. Gelukkig hadden we een écht dak boven ons hoofd dus hebben we donderdag een dagje niets gedaan. ’s Middags kwam Alexandra, de eigenaresse van de appartementen met een bord vol eten aanzetten. Lekker dat dat was! Een bord vol groenten, iets wat we hier niet heel veel eten, en ons maagje dus wel op prijs stelde..

Vrijdag ochtend hebben we alles opgeruimd en de auto weer gepakt. We zouden ’s middags om 17.00 uur de boot pas hebben, maar helaas moesten we al om 12uur het huisje uit. Alexandra vond het waarschijnlijk erg jammer dat we alweer weg gingen, bij het afscheid kregen we namelijk een knuffel en 2 kussen mee en de vraag om vooral nog eens langs te komen, wat een geweldig vrouwtje!

Om 5uur ging dan eindelijk de boot naar Kefalonia. Het zou een tochtje zijn van 50min, dus dat stelt niets voor, dachten we.. Voor ons beide viel het helaas niet helemaal mee. Het broodje Pita Gyros van die middag kwam regelmatig omhoog en we waren dan ook blij dat we de boot weer afmochten.
Op Kefalonia was het ook al van dat slechte weer, en we zijn dan ook maar meteen richting Sami gereden, waar we wilden kamperen. Onderweg reden we langs de kust, wat er zelfs ondanks de donkere wolken prachtig uitzag. We zagen zelfs een regenbui op zee, echt een bizar gezicht is dat!
Aangekomen op de camping regende het alweer behoorlijk. De dame bij de receptie was Nederlandse, en vroeg of we echt wel in ons tentje wilden slapen. Het zou namelijk nog de hele nacht gaan regenen. We hebben inmiddels al heel wat regen gehad, dus we konden dit ook wel aan, dachten we. We gingen de camping op, op zoek naar een leuk plekje. Ik moest écht heel nodig naar de wc, dus besloot dat meteen maar te doen. Ik kwam eerst uit bij de douches, waar ik niet heel blij van werd. Je had niet eens een plankje om je spullen op te zetten! De wc’s zagen er best uit, totdat het me opviel dat er geen wc papier was.. Dit was de eerste camping waar je dus zelf met de toiletrol onder de arm naar de wc moet. En dat is nou net wat ik het ergst vind aan kamperen. Kon ik dus weer terug naar de auto om wc papier te halen, en dat in de stromende regen.
De tent opzetten was ook geen best plan, het was inmiddels 8uur, we hadden honger en het regende. Daar zaten we dan in de auto maar wat koekjes te kanen, omdat dat t enige was dat we nog hadden.
We besloten toch nog maar even in het stadje te gaan kijken voor een kamer, dan konden we daar 1 nacht vertoeven. Vlakbij de camping stond er al een bordje; Rooms to Lent. Het huisje lag er verlaten bij dus we wilden al rechtsomkeert maken toen de buurman aan kwam lopen. Vanwege een feestdag was mevrouw niet thuis, maar ze hadden wel een kamer vrij die hij kon laten zien. Het was een leuk kamertje, met badkamer en zelfs een keukentje! Hier konden we best een nachtje overleven dachten we. Totdat we er achter kwamen dat dit appartement goedkoper is dan de camping om de hoek. De keuze was snel gemaakt, en zo komt het dat we opnieuw niet op de camping staan, maar een geweldig kamertje hebben met balkon. Echt niet dat ik me dan int zweet ga werken om dat tentje op te zetten..

Vanmorgen was het nog bewolkt toen we wakker werden, maar dat trok gelukkig allemaal weg.
Tijdens het ontbijt kwam de buurvrouw nog even buurten. Een klein, oud, grieks vrouwtje die gek is op praten . Gisteren hadden we al even kennis mogen maken met mevrouw, en toen kwamen we al moeilijk van haar af. Nu kwam ze zomaar ons balkon op lopen. Ze kwam aan met een bosje geplukte bloemen en zelfgemaakte koekjes en opnieuw stond dr mond niet stil. Het kwam ook niet helemaal over dat we haar niet verstonden, want ze praatte gewoon door. Ze besloot maar meteen even bij ons binnen te lopen en ons een rondleiding te geven. Daar ging ze dan, van de koelkast naar de keuken ons alles laten zien en ondertussen maar praten. We kwamen er niet tussen. Gelukkig ging ze er weer vandoor. We waren al bang dat we niet meer van dr af kwamen. Een best mens hoor, maar wel vermoeiend!

Daarna zijn we maar weer op pad gegaan dit maal richting de Melissani Cave. Het was erg rustig dus we konden zo doorlopen. En daar stonden we dan, in een soort grot, met een groot gat in de bovenkant. De zon scheen op het water, waardoor dit er nog prachtiger uitzag. We mochten mee in een bootje en werden rondgevaren. Het was echt heel indrukwekkend om te zien.
Binnen een half uur stonden we echter weer buiten, en dat terwijl we hier de hele middag voor hadden uitgetrokken.
Dus we gingen verder richting Myrtos. Dit zou het mooiste strand van Griekenland moeten zijn. We waren er gisteren met de regen al langsgereden. En toen gingen we al helemaal uit ons dak omdat het er zo mooi uit zag. En vandaag, met de zon erop, was het nog mooier. We reden helemaal het strand op, en besloten toen maar meteen onze bikini uit de tas te halen. Na zo’n 2 uur op dit strand te hebben vertoefd zijn we naar boven gereden, om ook nog even het bovenaanzicht op de foto te zetten. Het uitzicht was echt briljant! Ik snap waarom ze dit het mooiste strand van Griekenland noemen.

Zometeen gaan we het centrum weer in om een vorkje te prikken en de Champions League finale te kijken! Dat beloofd weer een spannende wedstrijd te gaan worden..

• 23 Mei 2010 - 20:37

Danny:

Wat een waanzinnige foto's!!! Geniet lekker! Kus!

• 24 Mei 2010 - 08:41

Hanneke:

Prachtige foto's gemaakt Anne! Geniet nog maar lekker van je reis door
    Griekenland. Ad en ik zijn weer terug van Kreta. Leuke vakantie gehad met mooi weer (25 tot 30 graden.
    Groeten van Hanneke