Kalimera Griekenland!
Door: Anne
Blijf op de hoogte en volg Anne
18 Mei 2010 | Griekenland, Athene
15-05-2010 KMstand: 3604 Dassia – Corfu
Griekenland. Voor mij altijd een land geweest met zijn vele eilanden groepen die je per vliegtuig kan bereiken. Vooral in het hoogseizoen zit het vol met (Nederlandse) toeristen. Elke eiland heeft zijn eigen charme en ze verschillen daarom ook enorm. Er is voor ieder wat wils.
Toen we vanochtend met de auto zo de boot afreden, zo Corfu in voelde dat voor mij dan ook niet heel natuurlijk. Dat het per boot bereikbaar is, is op zich niet heel gek. Maar het idee dat wij er met de boot aankwamen was heel vreemd. En nog steeds vind ik het moeilijk te geloven dat we nu écht Italië hebben verlaten en aan ons Griekse avontuur beginnen.
Gisteren begon het allemaal. Na op ons gemakje de tent te hebben opgepakt zijn we richting Bari gereden. Het was zonnig, lekker warm en we hadden weer een leuk cd’tje in de speler gedaan. Wij waren er klaar voor. Alles ging voorspoedig en daarom waren we al ruim op tijd in de haven van Bari. Er lagen al vele schepen klaar en we keken onze ogen uit. Na de tickets te hebben opgehaald hadden we nog tijd zat om rustig te genieten van het zonnetje. De boot zou vertrekken om 18.00uur en we mochten vanaf 16.00uur aan boord. De boot zou via Corfu naar Igoumenitsa gaan. Helaas moesten wij dus erg lang wachten voor we aan boord mochten. Uiteindelijk reden wij dan ook om 19.10 de boot op! Inderdaad.. we hadden allang op zee moeten zitten!
Na de auto te hebben achtergelaten liepen we naar boven, waar we meteen terecht kwamen in het restaurant. Aangezien we om half 1 hadden gegeten bestierven we t zowat van de honger. We zijn dus maar meteen aangesloten in de rij. Het was wel duidelijk dat we aanwezig waren op een Grieks schip. Niks geen pasta’s meer! Patat, kip, Musaka en TZAZIKI stonden er onder andere op het menu. Iets waar Lyn en ik absoluut niet vies van zijn. Na ons bordje te hebben vol geschept hebben we dan ook genoten van deze heerlijke maaltijd. Vooral die Tzaziki was hemels. Die hadden we gemist.
We hadden een Pullman Stoelen geboekt wat eigenlijk een soort vliegtuigstoel was. Na eerst even in de lounge te hebben gezeten besloten we dat het tijd werd voor een dutje. Onze vliegtuigstoel leek daar ideaal voor. Helaas stonden deze in een grote ruimte, waar gezellig tv werd gekeken en druk werd gekwebbeld, maar het was al een stuk rustiger dan in de Lounge. Echt comfortabel was het helaas niet. We zaten prima, maar liggen en/of slapen was geen succes. Ik heb op alle mogelijk manieren geprobeerd in slaap te komen maar dit wilde niet echt lukken. Ook Lyn, die naast mij zat had hier moeite mee. Toen ik even was ingedut en later naar links keek lag ze daar, languit over 4 stoelen door de leuningen heen. Ook niet echt ideaal..
Na deze moeizame nacht werd het uiteindelijk toch weer ochtend en om 8uur reden we (dit keer als eerste) de boot af!
We zijn maar meteen door gereden naar de camping, we konden immers wel wat slaap gebruiken. We reden langs de kust, welke er prachtig bij ligt. Er was wel een dik wolkenpak die op het punt stond om zijn inhoud naar beneden te storten, maar dit mocht voor ons de pret niet drukken. We zijn immers in Griekenland!
Op de camping hebben we meteen ons tentje opgezet en toen de bedjes opgeblazen waren besloten we maar meteen onder de wol te kruipen. Toen we zo’n 3uur later en een flinke bui verder, wakker werden lagen we te drijven in het tentje. Deze was helemaal ondergelopen wat betekende dat we alles weer uit de tent konden halen om te laten drogen. En dat is geen pretje als net alles er netjes bij ligt! Chagrijnig en hongerig besloten we er maar meteen werk van te maken.
Gelukkig kwam ‘s middags het zonnetje weer door en hebben we nog genoten van het weer én kon onze natte troep meteen goed drogen.
Aangezien er nog wat boodschapjes gedaan moesten worden zijn we ook het centrum in gelopen. We kwamen langs een gezellig tentje waar voetbal werd gekeken. De finale van de FA Cup (Chelsea – Portsmouth met helaas niet zo’n positieve uitslag)! We besloten dat we wel een drankje hadden verdient en zijn neergeploft aan een tafeltje om nog wat van deze wedstrijd te kunnen meepikken.
Even later kwam er een Nederlands stel aan dat bij ons aan tafel wilde aanschuiven omdat alle andere tafeltjes bezet waren. Dit vonden wij geen probleem. Het stel kwam uit Breda en waren net als ons vanochtend pas aangekomen. Meneer, ongeveer 55 jaar oud, en nogal een vreemde vogel maakte de meeste vreemde grappen en opmerkingen. Zo had hij het over Beatrix die niet gecremeerd zou willen worden en ook insinueerde hij dat we lesbisch waren. Waarop hij vroeg maar meteen aan Lyn vroeg wat dr ouders daarvan vonden. We hebben dit spelletje maar mee gespeeld, maar wat een vreemde gast. Gelukkig besloten ze er zelf even later vandoor te gaan. Verstand van voetbal had meneer ook al niet dus wat hij daarover zei was niet bijster intelligent.
Op dit moment liggen we weer op onze Droge bedjes! Hopelijk komt er vannacht geen regen want ik zie het niet zitten om morgen opnieuw alles te moeten schoonmaken..
18-05-2010 Dassia -Corfu
We bevinden ons inmiddels al weer een aantal daagjes op Corfu en we moeten zeggen.. Het is hier prachtig! Zondag zijn we met de auto richting het noorden gereden. We reden langs de kust en kwamen de meest mooie stranden tegen. Ook het uitzicht was geweldig! Je keek zo Albanië in. Uiteindelijk kwamen we uit in Sidari. Wat we daar tegen kwamen was echt absurd mooi! We hebben de auto ergens neergezet en zijn toen wandelend van rotspartij naar rotspartij gegaan. En elke keer waren we meer verbaasd met wat we om de hoek zagen. Omdat we nog vrij vroeg in het seizoen zitten waren de stranden nog vrijwel verlaten. We hebben té veel foto’s gemaakt, gewoon omdat het allemaal belachelijk mooi was.
’s Avonds weer gewoon bij het tentje pasta gegeten, ondanks dat we Italië verlaten hebben, kunnen we de pasta’s nog niet achter ons laten..
Gisteren zijn we op de bus gestapt richting Corfu Stad. We hoopten op een ‘normaal’ centrum, met ‘gewone’ winkels en vooral niet van die souvenir shops waar we er al teveel van gezien hebben deze reis. Dit omdat mijn telefoon het had begeven en we de theedoek in de boom hebben laten hangen op de vorige camping. Ook wilden we graag iets van permanent internet en we hoopten stiekem ook op een h&m.
We hadden er erg veel zin in! We hadden immers al 4 weken niet meer gewinkeld dus we konden niet wachten.
Het centrum was erg leuk en gezellig. Ze hadden vele leuke winkeltjes en we zijn aardig geslaagd. Daarna nog n heerlijke lunch verorberd op het terras. Ze hebben hier ook eindelijk weer is echt brood! Dus dat is smullen geblazen. Na deze heerlijke lunch, waarvoor we in totaal maar 8 euro kwijt waren zijn we weer met de bus teruggegaan naar de camping.
18-05-2010 Dassia -Corfu
18 Mei 2010 - 09:30
Ans:
Eindelijk in Griekenland! Helaas ligt Kos iets te ver weg, anders konden we afspreken......
18 Mei 2010 - 20:58
John :
Hoi Anne mooi verhaal weer om te lezen over al juli belevenissen . Is wel genieten begrijp ik ,behalve wat rare mensen op een terrasje en het achterlaten van een theedoek in een boom gaat het volgens mij prima met juli . En het weer kan alleen maar beter worden . Ik heb wat ruimte gekocht voor het plaatsen van Foto's bij de je verslagen , kunnen wij ook zien hoe prachtig het daar is .
Groetjes en geniet ervan ! -
19 Mei 2010 - 11:42
Marijke En Johan:
leuk julie te kunnen volgen. geniet ervan!