Vada-Toscane
Door: Anne
Blijf op de hoogte en volg Anne
26 April 2010 | Italië, Vada
26-04-2010 KMstand: 2089 Vada
Ze zeggen niet voor niets smaken verschillen..
Als Lyn & Anne naar de supermarkt gaan om een maaltijd voor de avond samen te stellen gaat dat niet altijd even vlekkeloos. Oké ik moet toegeven dat ik niet heel makkelijk ben met eten. Maar de dingen die dan juist weer heeel erg lekker vind, vindt Lyn niet te pruimen. En zo ontstaan er nog wel eens discussies in de supermarkt over wat er die avond weer moet worden klaargemaakt.
Zo ook vanavond. Al dagen keek ik ernaar uit gebakken aardappeltjes, een vleesje en daarbij een heerlijk komkommertje (perfect voor bij de Aromat) te bereiden. Vandaag kreeg ik dan eindelijk mn zin! Gebakken aardappeltjes, een cordonbleu en sla.. Want komkommer is hier écht nergens te vinden.. Dus moest het sla worden. Prima, ik was allang blij met mn gebakken aardappeltjes.
Toen het tijd was om de pannetjes op te gaan zetten voelde ik me geroepen om die heerlijke aardappeltjes is eet-klaar te maken. Minutenlang heb ik mn pannetje zitten roeren en er zelfs nog wat heerlijke Cayennepeper aan toegevoegd. Toen het eenmaal op ons bordje lag begon Lyn te klagen dat ze te pittig waren. Heb je iets gevonden wat je beide wilt eten, heb je er zo je best op gedaan om ze goed te krijgen.. Begint ze te klagen over de kruiden. Terwijl ik ze goddelijk lekker vond, noemde mevrouw het ‘Verloedering van het product’ (de cayennepeper) en kreeg ze er ‘het zuur’ van. Wat maakte dat ze geen aardappeltje meer heeft aangeraakt. En dat is niet het enige waarin we nogal verschillen. Als er bij mij een aardappeltje uit het pannetje vliegt, en zo hups op de grond terecht komt. Gaat deze de prullenbak in.. No way dat dat nog op mijn bord eindigt. Maar Lyn komt dan hups en pleurt m zo terug de pan in!
Net zoals van de week, we hadden brood gekocht. Echt ik heb nog nooit zulk ranzig brood gegeten. Dat wil je je grootste vijand nog niet voorschotelen.. (of wel natuurlijk). Dus wat zeg ik, weg ermee dat vreet ik never niet op.. Maar dan komt Lyn met de woorden ‘dat is zonde’. En die vind er wel weer iets voor. We konden er wel wentelteefjes van bakken. Wij bij de supermarkt eieren en melk gehaald en hup aan de kook gegaan. Nou hoe heerlijk ik wentelteefjes normaal gesproken vind, hoe smerig waren deze. Ik ben gauw ons camping winkeltje in geschoten om pasta in huis te halen. En zo gaat het met alles. Van verspillen heeft Lyn geen kaas gegeten. . Ze vind overal wel weer iets op..
Hoe erg dit alles ook klinkt heb ik t nog aardig naar mn zin! We zijn alweer een week onderweg en het kan alleen nog maar beter gaan worden. De eerste week is voorbij gevlogen.. En hoewel t lijkt alsof we gisteren pas van huis zijn weggereden, zou t ook zomaar al een maand geleden geweest kunnen zijn. Als je ziet wat we allemaal al gedaan en gezien hebben.
Op ’t moment zitten we in Vada, een plaatsje onder Livorno. Vanaf hier kunnen we vele leuke steden gaan bezoeken. Op ons lijstje staan onder andere Pisa, Siena, Florence, Volterra.. en? Wie weet wat we nog tegen gaan komen.
De weg om hier te komen verliep niet helemaal vlekkeloos. Italianen vinden het namelijk nergens voor nodig om aan te geven dat ze 1 baan van de snelweg af gaan sluiten. Zo kwam het dat ik achter een vrachtwagen reed, terwijl we een andere vrachtwagen in haalde. De vrachtwagen voor ons ging als n speer naar rechts en toen die weg was begreep ik waarom. Daar stonden ze ineens.. Allemaal oranje pionnen die de weg even afsloten. Wat maakte dat ik als een gek op mn remmen moest omdat wij de vrachtwagen nog niet voorbij waren. Echt elke keer als je denkt dat t hier niet gekker kan kom je weer wat tegen. We scheten in onze broek van angst.. dat ging maar nét goed.
Gelukkig hebben we de camping veilig kunnen bereiken. Het is een vrij grote en het ziet er allemaal erg gezellig uit. Het grootste nadeel.. Er staat echt niemand het enige wat we nog zien is een campertje met 2 verdwaalde Oostenrijkers. Het zwembad is wel open, wat maakt dat we een privé zwembad hebben! Hetzelfde voor de douches en toiletten.. het is hier gigantisch rustig.
We zitten ook vlakbij zee, welke we uiteraard morgen een bezoekje gaan brengen! Hopelijk is de temperatuur van het water een beetje te hachelen, want we willen natuurlijk wel een duikje nemen.
Ze zeggen niet voor niets smaken verschillen..
27 April 2010 - 16:37
Sabine:
haha ik hoor het al!! tijd voor enchilada's, gyros en aardappels haha... -
27 April 2010 - 20:07
Brigit (v Roos):
Hee meiden,
Leuk hoor, zo'n trip van 4 maanden door europa.
Je leert elkaar wel kennen, maar ik hoorde al dat jullie alles onder controle hebben, zelfs mankementen met de auto!!Geniet van deze bijzondere ervaring!
Liefs Brigit. -
28 April 2010 - 10:30
Li:
Hoooi,
Klinkt allemaal erg sensationeel! Gelukkig heb je het nog naar je zin, anders wil ik je plekkie wel overnemen;) -
28 April 2010 - 16:44
Ans:
Haha, we hebben genoten van je verslag, ik zie het voor me die pittige aardappeltjes.......
kus van ons -
01 Mei 2010 - 07:35
Gerda:
Hallo samen!
Zeg.. waar is de foto van een spaghettikokende Anne??
Voor het tentje, dat lijkt me een mooi gezicht!Ik wou dat ik voor dat tentje zat... Nou, je krijgt wel een goede lesjes van je vriendin, Anne: je houdt nog geld over!Dit stond misschien niet in de reisbeschrijving??Had je dus niet op gerekend..zo gaat dat altijd met reisbureau's.
Wat gaan jullie nog mooie plaatsen bezoeken! Ik ben erg benieuwd wat jullie daarvan vinden. En..vergeet die heerlijke winkeltjes niet in te gaan met al die lekkere kazen, worsten en weet ik wat al niet meer!!
Heel veel plezier!Groetjes,Gerda -
01 Mei 2010 - 10:16
Hanneke:
Als ik het verslag lees krijg ik al helemaal een vakantie gevoel!
Heel veel reis plezier toegewenst en maak maar veel foto's.
Groeten van Hanneke
02 Mei 2010 - 18:58
Vera:
Hoi Anne,
wat een hoop verhalen na 1 week !!
geniet er van!