ROMA! - Reisverslag uit Rome, Italië van Anne Wendel - WaarBenJij.nu ROMA! - Reisverslag uit Rome, Italië van Anne Wendel - WaarBenJij.nu

ROMA!

Door: Anne

Blijf op de hoogte en volg Anne

02 Mei 2010 | Italië, Rome

01-05-2010 KMstand 2638 Vada-Toscane

We zitten nog steeds op de camping in Vada. We zijn de enige op een heel veld, achter ons staat een kudde Italianen die weekend vieren op de camping. Het is vandaag een heuse feestdag hier (alleen wat ze vieren zijn we nog niet helemaal uit..).

Afgelopen dinsdag zijn we naar Volterra geweest. Dit stadje was de basis voor de vampieren in de film Twilight - New Moon en aangezien Lyn daar een groot fan van is moesten we daar een bezoekje aan brengen. Een succes was het! Wat een prachtig stadje. Op weg dr naartoe kwamen we al door de prachtigste Toscaanse heuvels. Die zijn nog groener dan groen. Je kent de heuvels van de teletubbies wel. Die zijn zo absurd groen.. Nou die heuvels vind je hier dus in het écht. Prachtig dus. Alles staat nu volop in bloei dus dat was een mooi gezicht. Volterra zelf ligt bovenop een heuvel en daarom had je prachtig uitzicht. Het was omringt door een stadsmuur en had allemaal schattige straatjes. We liepen de vvv in en de vrouw achter de balie vroeg meteen of wij Twilight fans waren. We kregen een plattegrond mee met een speciale Twilight wandeling. Leuk om te zien waar ze de film opgenomen hadden.

Woensdag zijn we vroeg vertrokken richting Florence. En dat viel niet mee. Met Lyn achter het stuur reden we de gigantisch drukke stad binnen. Autorijden gaat daar écht niet zoals wij het geleerd hebben. Van 2 banen maken ze makkelijk 3 of 4. Ze gaan gerust stilstaan op de weg om te laden, lossen of gewoon om stil te staan. Ze gooien de auto overal tussen en voor, staan links voorgesorteerd om uiteindelijk toch rechts te gaan en als iets niet gaat zoals ze willen laten ze dit met getoeter en heftige handgebaren duidelijk merken. Het was een survival tocht door de straten van Florence. Uiteindelijk hadden we een parkeergarage gevonden waar we de auto veilig konden stallen. Te voet zijn we de stad in gegaan en dat viel nog niet mee.. Het was heerlijk weer, zo’n 25 graden met een zonnetje die prima zn werkt deed. Echter waren wij niet de enige met het idee om deze stad een bezoekje te brengen. Het was gigantisch druk! Hordes Chinezen en schoolkinderen kwamen we tegen op onze weg. En er was zelfs nog een heuse demonstratie wat voor een hoop drukte zorgde. We besloten ergens op een terrasje neer te ploffen omdat het tijd werd voor een lekker koud sapje! Terrasjes zat, dat wel maar wat een prijzen!! Je betaald zo 8 euro voor een frisdrankje, te absurd. Waardoor we uiteindelijk ergens iets buiten het drukke centrum op een gezellig terrasje zijn neergestreken en van het zonnetje hebben genoten. Het was me t dagje wel.

Donderdag besloten we een dagje niets te doen. Het was heerlijk weer dus we hebben lekker bij het zwembad gelegen (ons privé zwembad) met een chipje en een muziekje aan. Genieten geblazen!

Vrijdag zijn we weer op pad gegaan en dit keer was Pisa aan de beurt. In vergelijking met Florence was het een heerlijk stad om te rijden en we hadden al gauw een prachtige parkeerplek gevonden. We stonden om de hoek van de Toren van Pisa welke we dan ook uitgebreid bekeken hebben. Omdat het Koninginnedag was hadden we onze oranje uitrusting meegenomen zodat we het toch een beetje konden vieren.

Hoewel we de enige zijn op een heel veld en we dus geen buren hebben die voor overlast zorgen worden we toch elke ochtend om 8uur gewekt. Naast de camping wordt namelijk gewerkt aan een zwembad van een hotel. Wat betekend dat de machines om 8uur aangaan en het gedaan is met onze nachtrust. Aangezien de bouwvakkers vanaf een dak werken hebben ze precies zicht op ons lege veld (waar heel zielig, alleen ons tentje staat).
Het gebeurde al gauw dat ze begonnen te zwaaien en te roepen; Bella, Bella. Wij waren in de veronderstelling dat het hier om een paar ‘oude viezerikken’ ging. Later bleek dit niet helemaal het geval te zijn, en 2 jonge Italianen trokken onze aandacht. Na een praatje nodigde ze ons uit voor een etentje. Omdat ze beide geen woord engels spraken (verder dan Italiaans en Frans kwamen ze niet) hadden we geen idee wat precies de bedoeling was.. Gaan we uit eten? Gaan ze koken? We wisten het niet.
De volgende avond belde ze of we om 11uur wilde afspreken! Dit zodat hun engels sprekende vrienden er dan waren om alles te vertalen. Dit zagen wij niet zo zitten dus hier zagen we maar vanaf.
Daarna gingen we gauw nog even het centrum in om wat boodschapjes te halen bij de supermarkt. We wilde de supermarkt al in lopen toen we geschreeuw en gefluit hoorden. Ik dacht serieus dat er iemand werd aangereden ofzo, maar nee.. De 2 italiaantjes (Nicola & Salak) stonden daar boven op een balkon. Ze woonde daar dus gewoon tegenover onze supermarkt. We liepen dr heen voor een praatje en uiteindelijk hebben we heerlijk pizza gegeten, echte Italiaanse pizza kan je het niet noemen. Een diepvries Pizza kan iedereen afbakken maar hij smaakte prima. We hadden geluk dat er die avond voetbal op tv was, waardoor we mee konden genieten van Liverpool - Atletico Madrid. Wij waren uiteraard voor Liverpool, terwijl zij duidelijk voor Atletico waren. Helaas waren wij aan t einde van de avond minder blij met de uitslag.
Gisteren kwamen ze na werktijd een biertje doen bij ons ‘thuis’. Ze hebben ons uitgelachen over de troep in ons tentje en hoe klein t wel niet was.
Aangezien we maar twee stoelen hebben en het ’s avonds nogal afkoelt, werden we uitgenodigd later op de avond een drankje te komen doen. Toen we aankwamen waren ze druk bezig met bereiden van een pasta, waar we hoe dan ook een bordje van moesten eten. Nou die pasta was goddelijk lekker! Echt smullen geblazen. De meest hilarische spelshow was op tv, en ook al verstonden we niets van de taal we hebben helemaal plat gelegen, het was weer een gezellig avondje.

Vandaag hebben we een rustdag. Straks gaan we nog even lunchen met Nicola & Salak en morgen pakken we onze spulletjes in om af te reizen naar het Rome! Eindelijk ga ik deze prachtige stad dan met eigen ogen bekijken.

01-05-2010 Vada-Toscane

Ons laatste dagje in Vada zit er bijna op. Het is 5 over 10 en het regent. Zachtjes horen we de druppeltjes neerkomen op ons tentje. We hebben onszelf maar binnen opgesloten. De auto is al deels gepakt en de tassen staan ook al klaar om de auto in te gaan. Ik moet eigenlijk heel nodig naar de wc en mn tanden poetsen. Maar wil in deze regen de tent niet uit dus besloot de belevenissen van vandaag nog maar even op papier te zetten.

Vanochtend heerlijk rustig aan gedaan. Boekje gelezen, beetje opgeruimd, genoten van het zonnetje. Daarna maar weer in de auto gesprongen richting het ‘casa’ van onze Italiaanse amici(vrienden) om daar van een heerlijke lunch te gaan genieten. Het was gezellig druk in huis. Er waren wat vrienden over de vloer, er stond een muziekje aan en er werd gekookt. We moesten meteen een kijkje komen nemen in de keuken. Op het vuur stond een grote pan met ‘ragout’. Wij noemen dit gewoon pastasaus. Deze zag er verrukkelijk uit gevuld met extra veel gehakt. Ze hadden er speciaal voor ons geen vis in gedaan. In de oven stond echter nog iets bruin te bakken.. Ik zag aardappeltjes, met wat groenten en het zag er goddelijk uit. Daarna had ik pas in de gaten dat dit gedrapeerd was over 2 hele vissen. Ik schrok me dood toen ik die ogen zag.. Never niet dat Anne dat op gaat eten.

Het eten werd al gauw geserveerd en daar zaten we dan te genieten van onze heerlijke pasta. En heerlijk was die weer. Ja, koken kunnen ze wel. Lyn besloot de stoute schoenen aan te trekken en op aandringen van Nicola een stukje vis te proeven. Ze vond die zo lekker dat ze besloot nog maar wat op te scheppen en even had ik het idee dat t hele bord leeg zou eten. Toch waren ze nog niet tevreden en ook ik moest en zou wat van die vis proeven. Ongevraagd kreeg ik een hele dot vis op mn bord. Na uitgebreide inspectie en op aandringen van at ik een ini mini stukje.. Niets voor mij. Helaas was dit nog niet voldoende en de volgende vork kwam aan welke letterlijk voor mijn mond zweefde. Nicola had voor mij het stukje al uitgebreid geïnspecteerd op graatjes, aangezien ik dit zelf bij een ander stukje ook had gedaan. Ik kon dus niets anders doen en daarom werd mij letterlijk de vis gevoerd (had ik al verteld dat Nicola wel wat weg heeft van Cristiano Ronaldo.. zelf ook geen misselijk hapje dus). Het was een gigantisch stuk waar ik waarschijnlijk wel een kwartier op heb zitten kauwen. Jaks! Met veel water heb ik deze toch weg kunnen spoelen. Helaas, ik vond het écht niet lekker!

Na deze lunch zijn we richting het strand gelopen waar we de hele middag hebben vertoefd. Genietend van het zonnetje met een muziekje aan, ideaal. De jongens waren druk aan het voetballen en wij konden dit van een afstandje aanschouwen. Helaas werd het bewolkter en waaide het pittig waardoor het al gauw wat frisjes werd.
Daarna hebben we even een foto’tje gemaakt en zijn we richting ons eigen huisje gegaan. Aardige gasten die Italianen, helemaal als je bedenkt dat we er 3x hebben gegeten maar ze je dan verbieden de afwas te doen. Mij hoor je niet klagen!

Morgen ochtend hebben we vroeg ons wekkertje gezet om onze spulletjes op te gaan breken. Hopelijk stopt het zo met regenen zodat we niet kletsnat de tent hoeven te pakken.

02-05-2010 KMstand 2956 Rome

We zijn dr hoor! ROME! We staan op een camping vlakbij het centrum. De tent staat inmiddels alweer en nu zitten we in de auto omdat het opnieuw regent. Regen is wel het woord van de dag!

Vanochtend werden we wakker en opnieuw tikte de regen op ons tentje. Het heeft ook niet meer opgehouden met regenen wat maakte dat we de tent nat moesten pakken. Dat was geen pretje. Uiteindelijk toch alles heel in de auto gekregen en de weg op gegaan. Wat een weer! Hele plensbuien op die toch al verschrikkelijk Italiaanse wegen. We zagen geen hand voor ogen en op sommige momenten hadden we even het idee de grip op de auto kwijt te raken. Met klamme handjes en shakend van angst hebben we deze buien toch overleefd.. Pfieuw! Hoe zuidelijker we gingen hoe lichter t werd.

De camping is echt een paradijsje te noemen. Ze hebben hier serieus alles. Zojuist gingen we even langs de wc’s. We liepen naar binnen en het leek wel of we een kuuroord binnen liepen. Wat een prachtig gezicht! Overal staan bakken met planten, het interieur is echt geniaal en dan de muziek.. Net of je in de Fata Morgana van de Efteling zit! We hebben ons nu al voorgenomen vanavond eerst maar eens een heerlijke douche te nemen want die zagen er geweldig uit.

Nu zitten we met de kaart van Rome op schoot.. Wat willen we zien en hoe gaan we het aanpakken. Het enthousiasme druipt er vanaf en ik kan niet wachten om de stad in te gaan. Als het nu eerst maar ophoud met regenen..

Ik vind het trouwens heel leuk om alle reactie te lezen en ga er dan ook álles aan doen om te blijven schrijven! Er kunnen hier helaas maar 10 foto's geplaatst worden, dus kijk op mn hyves voor alleeeeee andere foto's:

• 03 Mei 2010 - 19:42

Kees En Linda:

Wat maken jullie veel mee leuk hoor. Veel plezier in Rome.
    Xje

• 03 Mei 2010 - 19:42

Kees En Linda:

Wat maken jullie veel mee leuk hoor. Veel plezier in Rome.
    Xje

• 06 Mei 2010 - 12:58

Paula:

Hoi An, klinkt super. Leuk dat je ook al uitgenodigd bent bij de Italianen zelf! Veel plezier in Rome, ben benieuwd hoe je het vindt want wil er zelf ook graag nog eens heen! X Paula

• 07 Mei 2010 - 15:42

Marloes:

Gaat goed daaro zo te lezen! Mooi!

• 07 Mei 2010 - 18:05

Hanneke:

Ad en ik zijn vorig jaar in Rome geweest. Het is net een openlucht museum!
    Genieten maar!!!

Groetjes van Hanneke en Ad